יום שני, 24 בדצמבר 2012

מלקטים

בגינה שלי צומחים המון עשבי בר. הבנתי שחלקם אכילים, ואפילו טעימים. כדי לדעת מה כדאי לטעום הצטרפתי לקבוצת מלקטים בהנחיית אורי צ'יזיק שהוא מומחה לתזונה ולהיסטוריה של התזונה, ומקיים סיורים של ליקוט צמחים בטבע.
רצה הגורל ויום הסיור שנרשמתי אליו היה סוער וגשום. אבל זה לא הרתיע את קבוצת הלקטים שבאו חמושים במטריות ומעילי גשם.

הסיור שלנו התחיל ביער אלוני יצחק. על האדמה הרטובה והמכוסה בעלים מצאנו בלוטים שמתחילים לנבוט, והסתבר  שהם טעימים יותר (פחות מרים) מבלוטים שעדין לא נבטו. בלוטים אלה קולים במדורה ממש כמו ערמונים.

טעמנו ביער עלי חוטמית זיפנית, שומר, שום בר, ועלים של מרוות ירושלים שכמו החובזה מעולים למילוי (כמו עלי גפן). מעדן מיוחד היו החוטרים של אספרגוס הבר שהם פריכים ומתוקים אם תופשים אותם לפני שהם מתעצים.
כשהתעצם הגשם פנינו לחורשה בה בישלנו ארוחה, שחלקה היה מורכב מעלים שאורי ליקט, והרבה עלי חובזה שאנחנו אספנו.

לא היה פשוט להדליק את המדורה בתוך שלולית ומתחת מטריה, אך למרבה הפלא המדורה וכירה מיוחדת לגחלים פשוט עשו את העבודה. אכלנו נזיד ירקות שבתוכו חובזה ועלי רקפת, תבשיל לוף עם חומעה (זהירות, הלוף רעיל אם לא מנטרילים אותו עם החומעה), ואת הקינוח, בלוטים קלויים, נאלצנו לנטוש בגלל מטר ברד...


5 תגובות:

  1. פנינה,
    מפעים בכל פעם מחדש
    לקרוא את אהבת הטבע שלך מחדש...

    השבמחק
  2. הייתי שמחה להצטרף לסיור שכזה. המ... לא ביום גשום כמובן... רק, מה פתאום עלי רקפת?! אני מוחה בתוקף! מילא חובזה יש המון אבל רקפות???.
    כבר כמה זמן שאני שוקלת לעשות סיור בסביבה ולקטוף עלי חובזה למילוי אולי בשבוע הקרוב.

    השבמחק
  3. דרך אגב הכלי הזה נראה מענין , אפשר קצת פירוט על המבנה ואופן השימוש , או שזה סתם קערה שעומדת על ג'ארה?

    השבמחק
  4. זו קערה עם בסיס בצורת גליל שיש בו חורים לכניסת אויר. שמים נייר עיתון ועל זה את הפחמים. האויר נשאב מלמטה ומלבה את הגחלים. השיניים של הקערה מיועדות לתמוך בסיר גדול שמניחים למעלה. כך יש כניסת אויר גם מלמעלה.

    השבמחק
  5. גם בקערה יש חורים או פתח אל הגליל למטה?

    השבמחק