בחורף, כשהגינה עוצרת, אני נהנית להנביט במטבח כל מיני זרעים. אני מתחילה בשעועית מאש, חיטה, עדשים על כל צבעיהם (בתנאי שהם שלמים), וגם חמניות, חרדל, כוסמת ועוד... הנבטוטים נכנסים לסלט או למרק, עם שפע רכיבי תזונה מעולים.
עד כה הנבטתי בצנצנת זכוכית הפוכה, מכוסה ברשת. הבעיה היא שלפעמים הזרעים התעפשו מחוסר איורור, וגם קיימת בעיית המקום המוגבל במטבח.
לכן גייסתי את בני גיא לפרויקט קטן של בניית מנבטה לנבטוטים שעשויה מחומרי גלם זמינים בכל סופר: שיפודי במבוק, רשת חלונות, סלסלות רשת שנותרו מהפטריות שקניתי, וכמה ברגים קטנים.
בנינו סולמות צד לפי מידות הסלסלות שהיו לנו, וחיברנו בינהם ליצירת המסגרת. נוצר מגדל למגירות קטנות שבכל אחת ניתן להנביט סוג זרעים אחר. ההשקיה היומית מטפטפת ממגירה למגירה ומצטברת למטה בכלי המתאים בגודלו.
עד כה הנבטתי בצנצנת זכוכית הפוכה, מכוסה ברשת. הבעיה היא שלפעמים הזרעים התעפשו מחוסר איורור, וגם קיימת בעיית המקום המוגבל במטבח.
לכן גייסתי את בני גיא לפרויקט קטן של בניית מנבטה לנבטוטים שעשויה מחומרי גלם זמינים בכל סופר: שיפודי במבוק, רשת חלונות, סלסלות רשת שנותרו מהפטריות שקניתי, וכמה ברגים קטנים.
בנינו סולמות צד לפי מידות הסלסלות שהיו לנו, וחיברנו בינהם ליצירת המסגרת. נוצר מגדל למגירות קטנות שבכל אחת ניתן להנביט סוג זרעים אחר. ההשקיה היומית מטפטפת ממגירה למגירה ומצטברת למטה בכלי המתאים בגודלו.
אז איך מנביטים?
משרים את הזרעים במים - הזרעים הקטנים למשך שעה, הגדולים אפילו שלוש ארבע שעות.
שופכים את המים והזרעים לתוך סלסלה מרופדת ברשת. המיים המיותרים מתנקזים ומשאירים רק לחות הנחוצה לנביטה. כל זרע נובט בקצב שלו, אז בהשקיה היומית אני בודקת מי כבר טעים לאכילה. את הנבטוטים המוכנים אפשר לשמור במקרר למשך כשבוע.
מ-ג-נ-י-ב!!!!
השבמחק