לפני שנתיים וחצי כשהחלטתי ללמוד לגדל ירקות בגינה מצאתי קורס
פרמקלצ'ר שנתן לי תשובות להרבה שאלות סביבתיות שהטרידו אותי. מאז אני מנסה ליישם בחיי
היומיום דברים שלמדתי במסגרת הקורס, ומגלה כמה קשה להתנתק מהשיטה של הכלכלה
התעשייתית (שהורגת אותנו ברכות). במיוחד מהמזון המתועש הזמין (שמתייקר יותר ויותר) שאנחנו לא
יודעים מה יש בו, ואיך הצורה בה הוא מיוצר משפיעה על הסביבה והבריאות שלנו.
פרמקלצ'ר היא שיטת תכנון שמשלבת חקלאות ותרבות עם קיימות - משהו פרמננטי שאינו מכלה את עצמו. זוהי
שיטה המסתמכת על התבוננות ויישום של תהלכים טבעיים שמחדשים את עצמם. השיטה פותחה
על ידי ביל מוליסון ודיוויד הולמגרן באוסטרליה בשנות השמונים, ומאז הפכה לתנועה
עולמית.
בנהלל, בחוות "יש מאין" מתכנסים ביום שני הקרוב אנשים שלא
מחכים שההנהגה תעשה להם צדק חברתי. הם פשוט יוצרים בעצמם סביבה טבעית ופוריה,
שאינה מפירה את האיזון האקולוגי, ויחד עם זאת מנסה לספק את המזון ויתר הצרכים
האנושיים בצורה יותר מקיימת.
בהפנניג השנתי מעבירים חברי הקהילה במסגרת הרצאות וסדנאות שפע של מידע שימושי על דרכים לגידול מזון, יצירת קומפוסט, איסוף מי גשמים, בניה ירוקה, שימוש באנרגיה בלתי מתכלה, יצירת קהילות וקאופרטיבים ועוד ועוד.
בהפנניג השנתי מעבירים חברי הקהילה במסגרת הרצאות וסדנאות שפע של מידע שימושי על דרכים לגידול מזון, יצירת קומפוסט, איסוף מי גשמים, בניה ירוקה, שימוש באנרגיה בלתי מתכלה, יצירת קהילות וקאופרטיבים ועוד ועוד.
איזה כיף לקרוא פנינוש..
השבמחק