יום שני, 9 באוקטובר 2017

דבש ענבים

הגפן בחצר שלנו, איזבלה, מצלה על החצר והמון אשכולות קטנים ומשחירים תלויים מעל ומבשילים בהדרגה. בחרנו באיזבלה בגלל העמידות שלה למזיקים, אבל היא לא מיועדת למפונקים בינינו שהתרגלו לענבים בלי גרעינים. אז אוכלים קצת מחלקים קצת ונשארים המון ענבים בשלים שכדאי לעשות איתם משהו.
החלטתי לייצר דבש ענבים, תהליך שדורש לא מעט זמן, אבל שווה את המאמץ.
בשלב ראשון בחרתי לקטוף את האשכולות שבהם כל הענבים השחירו שטפתי הייטב ופירקתי את האשכולות לענבים ושוב שטפתי, וסיננתי משאריות המים. טחנתי בבלנדר את הענבים וסיננתי את העיסה כדי להפיק את מיץ הענבים. דרוש קצת לחץ כדי לסחוט מהעיסה את רוב המיץ. אפשר לעשות זאת בידיים או עם כף או בין שתי מסננות. את המיץ סיננתי שוב במסננת דקה יותר, ואז בישלתי את המיץ תחילה על אש גבוהה תוך הורדת הקצף שנוצר על פני הנוזל. אחר כך בישול על אש קטנה עד שהנוזל הצטמצם לכרבע מהכמות בהתחלה, ונהיה סמיך . קיררתי ואיחסנתי במקרר בצנצנת זכוכת

ואז מה עושים עם הדבש ענבים הזה? אפשר להשתמש כמו בסילאן להמתקת מאכלים.

אני בחרתי להמתיק את השוקולד הביתי בדבש הענבים שהוסיף למרירות השוקולד מתיקות חמצמצה מאוד מיוחדת.

תגובה 1: