יום שני, 18 בספטמבר 2017

לוביה מלבבת

אין צמח שמצליח בגינה יותר מלוביה. בראש השנה מברכים על המזונות ואומרים שתהיה שנה מלבבת כמו הלוביה. ואני אומרת שלוביה לא רק מלבבת אלא גם פורחת, משגשגת ומניבה.
אז איך אוכלים לוביה?
בשלב שהתרמילים ירוקים פשוט זורקים  אותם לסיר עם מים רותחים עד שהם מתרככים אבל פריכים. (לוקח בין חמש לעשר דקות). ואז שופכים את המים הרותחים ומשרים במי קרח לעצירת הבישול ושמירת הפריכות. מוסיפים מלח ושמן זית ובוזקים קצת סומסום.
אם התרמילים כבר סיביים מדי לבישול פשוט שולפים את הזרעים הפריכים עדין מהתרמילים ומוסיפים אותם לסלט. או לבישול ירקות, או אפילו טוחנים אותם עם שמן זית ועלי אורגנו מתבלים בשום ומלח ויוצרים פסטו מצוין.
ואם התרמילים יבשים לגמרי קולפים ואוספים את הזרעים היבשים, משרים אותם לילה במים ומבשלים כשעה (כמו שעועית יבשה). אפשר לבשל סתם במים (בלי מלח) לקרר ולהוסיף לסלטים או להכין ממרח עם בצל מטוגן ועשבי תיבול.
אז אין על הלוביה - שתיהיה לכם שנה מלבבת חסונה ופוריה, וטעימה לפחות כמו הלוביה.
ראש השנה תשע"ח


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה