יום חמישי, 15 בנובמבר 2012

מורינגה

מי שעונה לשם החביב הזה הוא עץ אסייתי שהוא לא סתם עץ - הוא סופר עץ. העלים שלו טעימים למאכל ומכילים ברזל, חומצות אמינו, ויטמין C , ויטמין E, סידן  ואשלגן, ויש בהם נוגדי חימצון! בהודו תכונות העץ המיוחד הזה ידועות מזה דורות רבים, והמסורת העממית טוענת שאכילת העלים מעולה לאמהות מניקות.
אין פלא שתזונאים זריזים ייבשו את העלים עם הענפים הרכים והם מוכרים את אבקת המורינגה בבתי הטבע.
אני נתקלתי בעץ הפלאי הזה לפני כשנה, טעמתי, והתאהבתי.
לכן כשקיבלתי כמה זרעי מורינגה ממגדלי המורינגה בכפר חיים התמלאתי אמביציה לגדל את המורינגה בגינה שלי בכרמל.
המורינגה ידועה בצימוח המהיר שלה, אבל לא ציפיתי שזרעים של עץ ינבטו תוך שבועיים, והעץ הצעיר יגיע לגובה 70 ס"מ תוך 3 חודשים. אם נצליח לעבור את החורף בשלום (המורינגה לא אוהבת את הקור) נוכל כבר בקיץ הבא להוסיף עלי מורינגה לסלט, או להכין פסטו מורינגה ואגוזים.




2 תגובות:

  1. גמאני רוצה, נשארו לך קצת זרעים? ומה עם הפרי? אפשר לאכול אותו?

    מרים

    השבמחק
  2. באתר שציינתי למעלה יש הרבה מידע נוסף.
    בדף השער למטה תראי איך אפשר לקבל מהם זרעים.

    השבמחק